Nyfiken på att träffa författaren?  

 

Målgrupp: vuxna

Boka mig gärna för författarbesök. Jag berättar om min egen väg till det första manuset för drygt tjugo år sedan – samt gör ett axplock ur de femtiotalet böcker jag skrivit genom åren. Lättsamt, glädjefyllt, trevligt - för både mig och publiken. Från tuffa deckare till historiska upptäcktsresor, Bellman och spöken!

Pris: Enligt Författarcentrums rekommendationer. 

Hör av dig via Författarcentrum Västs hemsida eller här


 

Målgrupp: barn

En timme i klassen.

Jag besöker gärna skolor och berättar om mina barnböcker, vanligtvis under en lektionstimme. Inte sällan läser eleverna in några av mina böcker klassvis.

Att få träffa författaren och ställa frågor samt prata igenom både bokens innehåll, och hur den blir till, brukar ge nyfikenhet till att läsa mer/skriva själv. Ambitionen är att skapa glädje runt böcker.

Jag besöker alla årsklasser – dock kanske företrädesvis årskurs 3-5 eftersom en rad av mina barndeckare riktas till dessa årskullar. 

Kostnad: Enligt Författarcentrums rekommendationer. Hör av dig via Författarcentrum Västs hemsida eller här.

 

”Deckarskola”

Jag initierar också något jag kallar för ”Skriv din egen deckare” i klass/bibliotek. Det betyder att jag träffar elever och skapar skrivlust för eget skrivande. Första timmen (oftast dubbeltimme) pratar jag om skrivandets glädje (och vånda) exemplifierat av egna böcker.

Jag går igenom hur man bygger upp intrig och skapar huvudperson. Jag initierar en skojövning som ger skrivlust och startar skrivprocessen. Jag avslutar besöket med att lägga ut en skrivuppgift, en kort deckarhistoria.

Andra timmen återkommer jag (ca 4 veckor senare) och går jag igenom skrivuppgiften med klassen (och läser upp ett par) alternativt ger feed-back på annat sätt. 

Ålder: 10-15 år. Kostnad: Enligt Författarcentrums rekommendationer. Hör av dig via Författarcentrum Västs hemsida eller här.